dimarts, 24 de juliol del 2007

Escriure en una partició NTFS des de Linux

En aquest post m'agradaria explicar com es pot carregar una partició NTFS de tal manera que sigui accessible des de Linux, tant per llegir com per escriure (o esborrar).
Fins fa ben poc no hi havia cap manera de conseguir-ho, ja que les especificacions del format en qüestió no estan alliberades. No obstant, mitjançant enginyeria inversa s'ha conseguit esbrinar-ne el funcionament i, per tant, crear eines i drivers que ens permetin accedir a l'NTFS amb total llibertat des de Linux.
Doncs bé, per tal de conseguir-ho només cal seguir els següents passos (recordar que treballo amb Ubuntu Fiesty):
  1. Instal·lar el paquet Fuse (a Synaptic es troba sota el nom afuse) i les dependències que et marqui el propi gestor de paquets.
  2. Instal·lar el paquet ntfs-3g i les dependències que indiqui Synaptic.
I amb només aquestes dues petites instal·lacions ja tenim totes les eines necessàries per tal d'escriure sobre una partició NTFS (sembla ser que en un futur aquest driver s'incorporarà al kernel de Linux)
Després de realitzar aquest dos passos només manca muntar el volum, en el meu cas, un disc dur extern:
  1. Si, en el moment de connectar-lo a l'ordinador, es munta automàticament s'haurà de desmuntar ja que, en aquest cas, el driver no actua i continuarem sense poder escriure a la partició:
    $ sudo umount /dev/sdc5
  2. Muntar la partició utilitzant el driver:
    $ sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdc5 /media/aux_disk
  3. En cas de voler desmuntar el volum:
    $ sudo umount -t ntfs-3g /dev/sdc5
Doncs això és tot! Amb aquests passos tant senzills s'aconsegueix fer un mkdir, per exemple, sense cap problema dins de la partició NTFS :D

1 comentari:

Dori ha dit...

Se lo que es un NTFS !!! :D:D jaja, es que me he motivado!
Que sepas.. que lo he entendido porque te explicas bien.. que otras cosas a mi me cuesta un monton pillarlas jajaj soy un caoss..

Lo de la partición.. bueno.. yo.. nose... xDD Menos mal que mi hermano sabe.. para caundo tenga que hacer algo en el ordenador.. que sinoo... T.T''

Besito00ss!! =)