dijous, 28 de febrer del 2008

Conferència "Life of a Zoogler"

Ahir, en José A. Ortega Ruiz va estar a la UdL per tal de fer una xerrada sobre com un Zoogler* com ell viu. Va ser una conferència molt entretinguda i informal en el sentit que el senyor Ortega es va mostrar sempre molt proper i va explicar diverses anècdotes.

La veritat és que Google és una empresa increïble: hi ha rascaculs i els tubs dels bombers per baixar al restaurant!! O.O
XDD
Fora bromes, és una empresa engrescada en molts projectes amb un nivell de creixement imparable on sembla haver-hi molt bon ambient entre els companys de feina. A més a més, tal i com va dir en José, el fet que els mateixos fundadors (Sergei i Larry) hagin continuat al capdavant de Google ha fet que els treballadors tinguin un benestar, al meu parer, estrany de trobar en altres companyies. Només posar l'exemple que el 20% del temps de treball en l'empresa i, per tant, del seu sou, va destinat a la realització de projectes propis. Així doncs, mentre un googler està dins de l'equip de desenvolupament de GoogleMaps pot estar desenvolupant un software que faci funcionar un petit robotet que serveixi per vigilar les cases quan els amos no hi són, per posar un exemple.

Entre altres característiques que ens va poder explicar ens va citar**:
  • Horaris flexibles.
  • 10% de les tasques realitzades a Google formen part de projectes d'investigació i, a més a més, hi ha una forta col·laboració amb universitats.
  • Es valora molt la iniciativa i l'empenta personal.
  • Els problemes, un cop dins, són molt grossos XDD.
  • L'horari de treball del senyor Ortega era d'entre 9 i 10 hores diàries.
  • Google no només és una companyia informàtica, sinó que també està involucrada en aspectes socials de moltíssima importància.
  • Hi ha molts molts ordinadors (subjectats amb "velcro" XDD) i algun que altre incendi.
El resum de la conferència...
Doncs realment molt agradable. A més a més, vaig sortir amb ganes de provar un internship. Ara però..., també em van assaltar diversos sentiments:
  1. Primer una mena de por, perquè allí dins han de ser tots un cracks increïbles només per la capacitat que han tingut per enginyar tot el funcionament de Google com a indexador de documents d'internet. A més a més, vas a les pàgines de les seus de Google i realment veus que busquen gent molt bona i molt entregada i competent (fan entrevistes per telèfon de 30 - 40 minuts..., quin pànic!! XDD)
  2. Es veu tanta passió i tant punt de "frikisme" que em veig a hores lluny de tot aquest món.

* La paraula Zoogler prové de Zürich + Googler (treballador de Google).
** Algunes d'elles són anècdotes que ens va explicar el senyor Ortega amb clau d'humor.