dimarts, 5 de febrer del 2008

Sóc Cristiana

Sí, sóc cristiana, però una cristiana que renega de l'Església actual, tant dels seus mètodes com de la seva doctrina. Una Església que va perdre la seva essència poc després de néixer, entre l'època romana i l'edat mitjana, quan les primeres comunitats que vivien el missatge inicial del cristianisme van començar a organitzar-se i el patiment, martiri i sofriment van passar a ser valorats com a bons.
Aquesta Església "Santa, Catòlica i Apostòlica" que avui tenim, nascuda d'un missatge bo, es va transformar en un centre de corrupció en el moment en què va voler controlar la gent mitjançant la por, el pecat, la veneració del sofriment i l'emmascarament del missatge base mitjançant les seves doctrines.
Tot plegat a contribuït a assentar la institució religiosa al costat de les institucions polítiques (encara que ens neguin l'evidència) i hem arribat a l'actualitat, on l'Església (espanyola i de Roma) es creuen en el dret d'intervenir en uns comissis electorals i intentar manipular els vots de la gent (que estrany..., em pensava que va ser el mateix Para de Roma qui va dir que la ciència era dolenta perquè manipulava a la gent... Ho devia entendre malament...). Una actualitat on aquesta institució està creant tensions en la societat i està contribuint a les disputes, baralles i fanatisme (per sort, hi ha excepcions, tals com el bisbe de Girona i l'abat de Montserrat, que es desmarquen de tota aquesta farsa).
Ara però..., val a dir que l'Església té aquest poder de manipulació únicament perquè nosaltres i els medis de comunicació li donem. Són aquest medis, clàssic o novedosos (internet) els que no paren d'emetre notícies sobre el que han dit, el que faran... i som nosaltres els que ens ho mirem/llegim i ens escalfem la sang. Som nosaltres qui fem propaganda de l'Església; sense aquesta atenció que li estem atorgant no tindria tant de poder.
Sé que amb aquesta entrada al meu blog no faig res més que donar més cova al tema. No obstant, tot plegat era tant sols per dir que no contribuiré més a augmentar el poder d'aquesta institució. Que diguin missa (mai més ben dit), que es desesperin, que discriminin, que manipulin... Per mi com si no hi fossin.

Sóc cristiana sí, però no tonta. Per sort, l'Església no pot vendre la moto a tothom i no ens pot fer veure amb ulls de ruc.
Sóc una cristiana que creu en la ciència i que diu sí als matrimonis homosexuals, sí a les adopcions per part de qualsevol persona (sigui quina sigui la seva sexualitat), sí a l'ensenyament de totes les religions a l'escola des d'un punt de vista històric i cultural però no a l'adoctrinament dels nens i nenes per part d'aquesta institució... i NO a la manipulació/fanatisme doctrinal i eclesiàstic.