diumenge, 20 de desembre del 2009

Avatar

Dijous 18 de Desembre de 2009 vam anar a l'estrena de la pel·lícula Avatar, de James Cameron, al Cinesa Diagonal de Barcelona (sí, sí..., vam veure la pel·lícula en 3D!! :D). Érem 19 persones del grup MOVING de la UPC i vam sortir molt contents de la sala!

La veritat és que Avatar és un llargmetratge increïble! En quant a argument, podríem dir que és una història recurrent..., una Pocahontas moderna. Però tot i que els fets succeeixen tal i com te'ls esperes, passen tal i com ja saps que passaran, t'enganxen completament.
Per un costat trobem la unitat dels habitants de Pandora amb el seu planeta, la coexistència amb la Natura i tot el toc de la saviesa New Age, que deixen entreveure un gran estudi per part dels creadors de la pel·lícula (director, actors, equip tècnic...). I per l'altre apareix el contrast amb la brutalitat humana..., que deixa destrucció per allí on passa per, tant sols, aconseguir el que creiem que és riquesa, un grapat (més gran o més petit) de milions de dollars. Tot plegat constitueix la base de l'argument per desenvolupar el contacte dels habitants autòctons amb els humans i com es van forjant les relacions.

Així doncs..., partint d'una història que agrada, que es fa amena i que acostuma a atrapar a l'espectador, calia trobar-li el toc diferenciador i és aquí on prenen rellevància les tècniques gràfiques! L'ambientació, els personatge i tot l'embolcall on es desenvolupa l'acció (endebades trepidant, altres més descriptiva) és una magnífica conjunció d'imatge real amb imatge 3D. Els paisatges són fantàstics, les bèsties imponents i els personatges...., què dir-ne dels personatges...; les seves expressions, els seus moviments... són fluids i molt realistes!! El treball de modelat i de captura de moviments que hi ha al darrera és fantàstic! I, per sobre de tot això, les tècniques de render i tots els efectes afegits..., meravellosos!

Tota la pel·lícula està plena de detalls i el fet de poder-la veure en 3D va ser la cirereta del pastís. Com guanyaaaa!!! Jo em vaig quedar amb les ganes de tornar-la a veure al passi de les 10, jajajajaja.

Animeu-vos i aneu-la a veure! Us la recomano fervorosament!