dimarts, 4 de desembre del 2007

DISI 2007

Ahir, dia 3 de Desembre, 8 alumnes del Màster en Programari Lliure vam assistir, conjuntament amb 3 professors de l'EPS, a les conferències del DISI 2007. Aquestes jornades es van dur a terme a la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), concretament, a la facultat de Telecomunicacions. Per tant, per arribar-hi vam fer ús de l'AVE i dels metros de la capital.

Tot i arribar una mica tard, vam tenir la sort de veure el senyor Martin Hellman, professor de la Universitat d'Stanford que, juntament amb Whitfield Diffie i Ralph Merkle, va crear el que es coneix com a criptosistema de Diffie-Hellman.
En quant a les ponències i taules rodones del matí, van ser força interessants i vam gaudir de la presència, com ja s'ha dit, del professor Hellman i, també, del professor argentí Hugo Scolnik, el qual va presentar un conjunt de resultats obtinguts dels seus estudis sobre el problema de la factorització de nombres enters, resultats de caire criptoanalista sobre l'RSA.

Pel que fa a la tarda, les xerrades que vam poder veure van ser, més aviat, de caire social/governamental i, per tant, no tant interessants com les del matí. D'altra banda, a causa dels horaris del nostre tren, no vam poder veure tres ponències que, des del punt de vista d'informàtica, haurien estat molt interessants:
  • Evolució del Malware
  • Seguretat en entorns Linux
  • El fracàs de Software
El conjunt de sortides que hem realitzat en el màster ens han ajudat a aprendre a desenvolupar-nos en ambients científics i d'investigació. A més a més, ens han proporcionat altres punts de vista del treball en informàtica i ens han donat l'oportunitat de conèixer/veure grans personalitats com el Professor Martin Davis (de Davis-Putnam), el curs passat durant la nostra assistència a les conferències SAT 2007, i el Professor Martin Hellman (de Diffie-Hellman).